basisrecept Botercrème

Gepubliceerd op 27 maart 2020 om 17:25

Het is een van de bekendste en meestgebruikte vullingen voor een taart: Botercrème. Ik heb al vele recepten gebruikt maar deze vind ik toch het lekkerst.  Je kan hem natuurlijk ook kant en klaar uit een zakje kopen, maar als je hem zelf maakt is ie nog lekkerder.


Benodigdheden: 

  • 45 gram bloem
  • 240 ml melk
  • 200 gram boter (ongezouten) 
  • 200 gram poedersuiker 
  • 1 theelepel vanille extract 

 

Bereiding:

Stap 1  Zeef de bloem en doe dit met de melk in een steelpannetje, klop met een garde de bloem door de melk zodat er geen klontjes in zitten. Zet het pannetje op het vuur en blijf roeren terwijl je het rustig aan de kook brengt. Zodra het kookt draai je het vuur lager.

Stap 2  Het mengsel wordt nu dikker, na ongeveer vijf minuten is het dik genoeg. Je kunt dit controleren door een houten prikker in het mengsel te steken, deze blijft rechtop staan als het mengsel goed is. 

Stap 3  Doe het mengsel in een kom en bedek deze met plastic folie, laat afkoelen tot kamertemperatuur. Belangrijk is dat dit mengsel glad is en geen klontjes bevat. Zitten er nu wel al klontjes in, dan kun je hem het best even door een zeef drukken.

Stap 4  Terwijl het mengsel staat af te koelen klop je in een andere kom de boter en poedersuiker luchtig. Voeg dan het vanille extract toe en blijf mengen tot alles is opgenomen.

Stap 5  Zodra het bloemmengsel goed is afgekoeld kun je deze toevoegen aan het botermengsel. Klop het mengsel nog zo’n vijf minuten goed door. Zet de kom dan weer in de koelkast, ongeveer een half uur. 

Tip: Als je een smaakje in de crème wilt gebruik dan citroen of de rasp van een sinaasappel


Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.