
Ik kreeg afgelopen week veel vragen over het biscuit beslag. Want wat is nou het beste recept? Speciaal voor jullie heb ik hieronder mijn all time favorite biscuit beslag geplaatst!
Benodigdheden:
- 5 eieren ·
- 150 gram suiker
- ¼ tl zout
- ½ citroen, rasp (optioneel)
- 150 gram bloem
Ik gebruik hierbij een springvorm met een diameter van 24 centimeter
Bereiding
Stap 1 Doe eieren, suiker, zout en eventueel citroenrasp in een kom. Mix dit zeer goed voor 10 minuten, zo wordt het beslag extra luchtig.
Stap 2 Zeef de bloem (en eventueel cacaopoeder) boven het mengsel en spatel dit voorzichtig door de luchtige massa heen tot er geen klontjes meer te zien zijn. Spatel de bloem heel rustig door het beslag, zodat het mooi luchtig blijft.
Stap 3 Het beslag is klaar om verder te verwerken. Laat het niet te lang staan, anders kan het beslag weer inzakken. Bak het biscuit op 180 °C voor zo’n 25 tot 30 minuten. Als je het in lagen wilt bakken moet je iedere laag voor ongeveer 15 minuten in de oven laten bakken. Als het biscuit klaar is laat je het voor 25 minuten afkoelen.
Reactie plaatsen
Reacties