Bananenbrood

Gepubliceerd op 27 maart 2020 om 12:21

Mijn favoriete cake is absoluut een bananenbrood. Mijn liefde voor bananen is overal terug te zien in wat ik eet en drink: Bananenmilkshakes, bananensmoothies, boterham met pindakaas en banaan, en het bananenbrood! Het is eigenlijk meer een cakesoort dan een broodsoort, dus waar die naam vandaan komt....


Benodigdheden:

  • 125 gram boter (op kamertemperatuur)
  • 250 gram witte suiker 
  • 2 eieren 
  • 375 gram bloem 
  • 1 theelepel vanille extract 
  • 1 theelepel baking soda 
  • Halve theelepel zout 
  • 125 gram zure room 
  • 2 medium rijpe bananen
  • 1 theelepel citroensap 
  • Handvol noten (optioneel) 

Zie onderaan de pagina voor verdere instructies 


Bananen Brood (uitprinten)
PDF – 24,4 KB 31 downloads

Stap 1  Verwarm de oven voor op 175 graden. Vet de cakevorm in.

Stap 2  Prak de bananen en voeg de citroensap toe. Zet de kom opzij.

Stap 3  Voeg in een grote kom het bloem, de baking soda en het zout toe. Roer het goed door elkaar. Zet de kom vervolgens aan de kant. 

Stap 4  Klop in een andere kom de boter voor 2 minuten. Voeg de suiker toe en meng het goed. Voeg de eieren 1 voor 1 toe. Mix het voor 4 minuten. Voeg daarna de vanille extract toe en mix het.

Stap 5  Voeg bij het mengsel van stap 4 de kom met het bloemmengsel toe.  Roer het totdat het mengsel                  helemaal is opgenomen.

Stap 6  Voeg de zure room toe. Roer totdat het helemaal is opgenomen. 

Stap 7  Voeg de bananen toe. Roer deze ook totdat ze helemaal zijn opgenomen. (optioneel) voeg de noten toe. 

Stap 8  Doe het mengsel in het cakeblik. 

Stap 9  Bak het brood voor 50-60 minuten. Laat het daarna 10 minuten staan in de oven. Als het volledig                  is afgekoeld kun je het brood aansnijden!

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.