Lemoncurd tiramisu

Gepubliceerd op 27 maart 2020 om 14:23

Lemoncurd Tiramisu
PDF – 34,5 KB 30 downloads

De originele tiramisu is een van de klassiekers in desserts. Daarom had ik het idee om er een draai en te geven en de tiramisu te maken, maar dan met citroen smaak. Ik hoop dat je ervan geniet! 


Benodigdheden:

  • 150 ml slagroom
  • 250 gram mascarpone
  • 50 gram poedersuiker 
  • 1 glas limoncello 
  • 200 gram lange vingers 
  • 200 ml lemon curd 
  • Handje bosbessen (optioneel)
  • Koek kruimels (optioneel) 

 

Ik gebruik hierbij een springvorm van 20x20 cm 

 

Stap 1 Klop de slagroom stijf met een mixer. Roer de mascarpone goed los en mix het vervolgens met elkaar. 

 

Stap 2 Doop de helft van de lange vingers één voor één in het kopje met limoncello en leg ze met de gesuikerde kant naar onder in de springvorm. Zorg ervoor dat bijna de hele springvorm is bedekt met de lange vingers. Doe de helft van het mascarpone-slagroom mengsel over de lange vingers en strijk het glad. Bestrijk dit met een laagje lemoncurd. (ongeveer 100 ml) 

 

Stap 3 Herhaal stap 2 nog één keer. 

 

Stap 4 Leg het voor één uur in de koelkast, daarna is het klaar om te eten.

 

Stap 5 (optioneel) Doe de bosbessen en koekkruimels over de tiramisu heen.  

 

Je kan dit natuurlijk ook in een glas doen (zie foto). Voor ongeveer 8 personen heb je dezelfde hoeveel nodig als voor de taart. 

 

Tip: Maak de taart een dag vantevoren, dan is ie nog lekkerder. 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.