
Mijn twee favoriete taarten zijn: Cheesecake en Red velvet. Ik zat te denken over een nieuw recept en ik dacht: 'Waarom voeg ik ze gewoon niet samen?' Zo kwam ik op dit recept. Het is een heerlijke samenstelling van beide taarten. Enjoy!
Benodigdheden:
Red Velvet beslag
- 1 ei
- 73 gram kristalsuiker
- mespuntje zout
- 4 gram vanillesuiker
- 40 ml zonnebloemolie
- 65 ml melk
- 1 theelepel rode kleurstof
- 70 gram bloem
- 4 gram cacaopoeder
- 3 gram baking soda
- halve theelepel azijn
Cheesecake beslag
- 200 gram roomkaas
- 125 gram crème fraîche
- 50 gram kristalsuiker
- 4 gram vanillesuiker
- mespuntje zout
- 10 gram maïzena
- 1 ei
Room
- 250 gram ongeklopte slagroom
- 12 gram klopfix
- 8 gram vanillesuiker
- 2 eetlepels kristalsuiker
- 125 gram mascarpone
Bereiding:
Stap 1 Klop de eieren, suiker, vanillesuiker en zout op voor een minuut.
Stap 2 Voeg de zonnebloemolie en mix samen tot een geheel. Voeg de melk en rode kleurstof toe, mix het goed samen. Voeg een beetje bij beetje de bloem en cacaopoeder toe. Mix alle ingrediënten samen tot een geheel. Meng de bak soda en azijn samen, voeg het toe aan het beslag en spatel dit voorzichtig door het beslag. Gebruik geen mixer.
Stap 3 Voeg de roomkaas en crème fraîche toe in een diepe kom, klop dit samen voor een minuut op. Voeg de suiker, vanillesuiker, zout en maïzena toe, klop het voor een minuut.
Stap 4 Leg de mixer weg en gebruik vanaf nu de spatel. Los de eieren één voor één op met de spatel (doet dit niet met een mixer, want dan klop je het beslag op).
Stap 5 Giet de red velvet beslag in de bakvorm. Leg het in een voorverwarmde oven op 160 ℃ voor zo'n 28 tot 35 minuten.
Stap 6 Giet de cheesecake beslag in de bakvorm. Bedek de bakvorm met aluminiumfolie. Leg het in een voorverwarmde oven op 125 ℃ voor zo’n 50 tot 60 minuten of tot de zijkanten stevig zijn en het middengedeelte nog een beetje wiebelt. Zet daarna de oven op een kier, laat de cheesecake er nog in voor een uur. Dit voorkomt dat de cheesecake inzakt.
Stap 7 Klop de ongeklopte slagroom, klopfix, vanillesuiker en suiker op tot het stevig wordt. Niet al te stevig! Voeg de mascarpone toe en klop het weer samen op voor zo’n minuut. Voeg de room in een spuitzak.
Stap 8 Snijd de bovenste stuk van de red velvet cheesecake af. Dit gebruik je voor de kruimels op de cake. Voeg wat room op de red velvet cake en smeer het uit over de hele laag. Leg de cheesecake erop en werk de hele cake af met room.
Stap 9 Strooi wat red velvet kruimels op de cake om het af te maken.
Reactie plaatsen
Reacties